Onze specialismen

Door middel van een echo kunnen we gemakkelijk in het lichaam van uw dier kijken, zonder te opereren. Op deze manier kunnen we een juiste diagnose stellen om daarna een behandelplan te maken.

Het interpreteren van echobeelden is een vak apart. In onze kliniek heeft Rutger zich hierin gespecialiseerd. Het leukste van echo’s maken? Onderzoeken of een dier drachtig is! Niets mooiers dan het tellen van kloppende puppy- of kittenhartjes.

Goede voeding is essentieel voor de gezondheid van uw dier. Bij dieren met een bepaalde aandoening kan dieetvoer de klachten zelfs doen verminderen. Maar steeds vaker zien we relatief gezonde dieren met overgewicht. Ook daar kunnen we met de juiste voeding en begeleiding heel veel aan doen. Vraag ernaar!

Voedingsleer

Bij katten is het algemeen bekend dat ze op latere leeftijd last kunnen krijgen van een hoge bloeddruk. Daarom meten wij bij oudere katten met een aandoening of vage klachten ook vaak de bloeddruk. Ook een preventieve meting is aan te raden. Dat is ook precies de reden dat we dit hebben opgenomen in het zorgplan voor oude katten. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Josje Steeghs is onze bloeddrukspecialist en bij haar kunt u met al uw vragen terecht.

Ook als uw dier niet ziek is, is het belangrijk om aandacht te hebben voor de gezondheid van het dier. Een gezonde leefstijl zorgt voor een dier dat niet zo snel ziek wordt. Of in ieder geval sneller herstelt.

Wij besteden daarom extra aandacht aan de jaarlijkse gezondheidscontroles, het vaccineren, ontwormen en voedingsadvies. Vindt u dit net als wij heel belangrijk? Dan is ons Huisdier Gezondheidsplan misschien iets voor u. Een heel jaar extra zorg, tegen een klein bedrag per maand. Met daarbij nog veel meer kortingen op andere producten en voeding.

Volg je ons al op Facebook?

Bloeddruk meting

Gedrag

Natuurlijk hoeft niet iedere hond pootjes te kunnen geven en omrollen op commando. Dat kan een spelletje zijn tussen baasje en dier en dat is hartstikke leuk. Maar op het moment dat een hond vervelend gedrag gaat vertonen of simpelweg niet luistert, kunnen er ongewenste en soms gevaarlijke situaties ontstaan.
Kim helpt u graag met dit gedrag. Want door dit gedrag te gaan begrijpen, kunt u het ook leren veranderen. U krijg tips en adviezen om het gedrag in goede banen te leiden en/of nieuw gewenst gedrag aan te leren. Daardoor zal het contact met uw hond fijner en de band hechter worden. En daar zult u allebei (weer) van kunnen genieten!

Preventieve zorg

Echografie

Naam
Rutger Reurings
Functie
Eigenaar en Dierenarts sinds 2008.
Extra taken
Bestuurslid Best Care Dierenartsen, gespecialiseerd in echografie en konijnengeneeskunde en nog vele andere taken ;)
Leuk
Echo’s maken en dankbare eigenaren. Maar ook; sporten, buiten zijn, vakanties en mijn gezin.
Niet leuk
Somber weer, rupsjes nooit genoeg, chagrijn. Mijn dagen zijn meestal te kort!
Tot slot
Mijn werk is ook mijn hobby, maar niet mijn enige hobby. Ik heb moeite met nee zeggen, vooral omdat ik heel veel dingen leuk vind.
X
Naam
Nicole Wagtmans
Functie
Dierenarts en in dienst sinds 2018.
Extra taken
Tandheelkunde, sociale media, klachtenafhandeling.
Leuk
Koken en bakken, dat dan opeten, buiten spelen, mensen en dieren.
Niet leuk
Negativiteit; zo’n dag dat de zwaartekracht steeds wint.
Tot slot
Ik hou enorm van ons vak en van de samenwerking van ons team, maar ook van de samenwerking met u als eigenaar! We moeten samen de zorg dragen en dat is mooi!
X
X
Naam
Haitske Elbers
Functie
Dierenarts en in dienst sinds 2020.
Extra taken
Egels, zwanen, uilen, konijnen, hazen en meerkoeten van de Dierenambulance (samen met Rutger) beter maken, verdiepen in chirurgie.
Leuk
Alles wat groeit en bloeit, buiten zijn, wildlife spotten, wildplukken, ermee koken, kajakken, op roadtrip gaan, concertjes, dansen (op festivals), dromen en doen!
Niet leuk
Negativiteit, aangebrande pijnboompitjes, grote spinnen.
Tot slot
Ik ben erg op mijn plek in deze fijne kliniek waar we als team elke
dag ons best doen om mens & dier zo goed mogelijk te helpen. Kers op de taart zijn de (wilde) dieren van de Dierenambulance die we
regelmatig op ons spreekuur  krijgen.
X
Naam
Kim van Kerkhoff
Functie
Praktijkmanager en in dienst sinds 2021.
Extra taken
Gedragstherapeut hond & ‘barista'
Leuk
Gezin, buiten, dieren.
Niet leuk
Ja maar........
Tot slot
Naast mijn werk achter de schermen kunt u mij ook in onze gedragspoli  tegenkomen, als u hulp en advies nodig heeft bij het gedrag van uw hond.
Naam
Mieke Versteeg
Functie
Paraveterinair en in dienst sinds 1990.
Extra taken
Administratie, bestellingen
Leuk
Wandelen met honden en ergens koffie drinken of gewoon met rugzak. Maar ook de Elfstedentocht.
Niet leuk
Stukje schrijven voor website.
Tot slot
Paraveterinair zijn, houdt in dat je alle voorkomende werkzaamheden onder de knie moet hebben. Het werk is afwisselend en dat maakt het voor mij heel leuk.
X
Naam
Josje Steeghs
Functie
Paraveterinair en in dienst sinds 2017.
Extra taken
Para+ spreekuur (bloeddrukmeting, röntgenfoto’s, wondverzorging).
Leuk
Vrolijkheid, gezin, familie, muziek en de natuur.
Niet leuk
Duiven die op de weg blijven zitten,
als je met je auto aan komt rijden.
Tot slot
Het para+ spreekuur is een mooie uitdaging. Ik probeer de dieren en hun baasjes hier zo goed mogelijk te helpen. Mochten er vragen zijn dan hoor ik het graag. Ik doe mijn best om deze zo goed mogelijk te beantwoorden.
X
Naam
Jenny de Veth
Functie
Paraveterinair en in dienst sinds 2010.
Extra taken
Huisdier Gezondheidsplan, Marketing, Social Media, Dieetcoach.
Leuk
Ezels, uit eten, familie, vrienden en feestjes!
Niet leuk
Augurken, regen, migraine, enge spinnen!
Tot slot
Door mijn wisselende taken op de praktijk blijft het werk elke dag weer erg leuk!  Met vragen over de voeding van uw dier, help ik u graag verder! En heeft u een tip voor op onze social media kanalen? Geef het aan en wie weet plaatsen wij uw bericht.
X
Naam
Paul Deuning
Functie
Paraveterinair en in dienst sinds 2021.
Extra taken
Nog geen, maar zal vast snel komen!
Leuk
Werken met dieren en de mens achter het dier.
Niet leuk
Mosterd.
Tot slot
Van jongs af aan ben ik met dieren opgegroeid en werd ik door mijn moeder meegenomen naar toentertijd haar werk; de Dierenambulance. Nu ruim 20 jaar later ben ik inmiddels al een aantal jaar beheerder en coördinator van het opvangcentrum voor wilde- en kleine huisdieren. Werk dat ik nog steeds met veel toewijding, passie en plezier doe. Mocht je vragen hebben over uw konijnen of hun gedrag, dan ben ik altijd bereid om mee te denken.
X
X
Naam
Nikki Cornelissen
Functie
Paraveterinair en in dienst sinds 2021.
Extra taken
Nog geen, maar zal vast snel komen!
Leuk
Uiteten, familie, vrienden en bordspelletjes.
Niet leuk
Regen, als mijn vriend in mijn pannen roert als ik aan het koken ben:)
Tot slot
De afwisseling in het werk, het ondersteunen van de dierenarts en de hulp bieden waar nodig bij baasje en huisdier vind ik het mooiste aan het werk. Geen dag is hetzelfde! Ik hou wel van een uitdaging.